הפודקאסט k-talk: פודקאסט חדש על סדרות וסרטים קוריאניים, שחקנים ומה שבינהם, עלה לאוויר.
נעמה בן עברי גלעד ומיכל קנדל נפגשו אחת לחודש וחצי חודשיים וסביב אוכל אסייאתי טעים, שוחחו בינהן על הדרמות הקוראניות, המלצות, תרבות ועוד. וכך נרקם הרעיון להקליט את השיחות האלו ולמקד אותן מתוך "מקום של דברים שמשמחים אותנו".
הן גילו אחת על השנייה שהסדרות היו תרוץ או זרז לקרוא עוד על הכלכלה, ההיסטוריה, השפה והתרבות בכלל של קוריאה הדרומית. ואת זה הן מנסות להעלות תוך כדי סקירת הדרמות.
מיכל קנדל מספרת:
"נכנסתי לעולם של kdrama עם הסגר של הקורונה ב 2020 דרך הבת שלי שהתחברה לנושא בעקיפין דרך אנימה ומנגה ומיפן לקוריאה הדרך כבר היתה קצרה... מאוחר יותר הבנתי שהדרמה הקוראנית הראשונה שצפיתי בה היתה דרך הוט ב-2003 "היהלום שבכתר" בחופשת הלידה עם הבן הבכור שלי. הוקסמתי מהתרבות, ההיסטוריה והאוכל ושהדרמה נשענה על דמות אמיתית."
מיכל מוסיפה שאולי בהמשך יעלה פרק הנוגע בתרבות האוכל כפי שבאה לידי ביטוי בדרמות.
מיכל ביקרה בקוריאה ב-2022, דבר שבהחלט נבע "מההתמכרות לסדרות ולתרבות" כפי שהיא מעידה על עצמה.
נעמה בן עברי גלעד גילתה את עולם הדרמות רק ב 2022 עם הדרמה הראשונה שהגיעה אליה לגמרי במקרה
זו היתה "אלכימיית הנשמות", דרמת פנטזיה שכבשה את ליבה וגרמה לה להתמכר לסדרות הקוראניות, ומשם המשיכה לעוד.
"דווקא השוני מהסדרות המערביות, האמריקאיות עם הסוף המתקתק ודי צפוי תפס אותי".
כחובבת פודקאסטים גדולה ובעלת פודקאסט נוסף משלה (מאז 2021), חיפשה אחרי פודקאסט בנושא אבל לא מצאה כזה בעברית ולכן החליטה לפתוח אחד בעצמה.
השתיים מבטיחות שהן מדברות על דרמות און-ליין וגם על וותיקות כשרוב ההתייחסות היא לפן התרבותי וההיסטורי כפי שבא לידי ביטוי בפרקים השונים
למשל: מה מביאים למפגש משפחות טרום חתונה, איך נראית אזכרה למת, מה נהוג להביא בחנוכת בית, סקירה על תקופות היסטוריות בדרמות ההיסטוריות, התמודדויות נפשיות ואיך הן נתפסות בתרבות הקוראנית ומשתדלות למעט כמה שאפשר את נושא הספויילרים למינימום האפשרי.
コメント