Booking.com
top of page

נשיא דרום קוריאה ביטל את החלטתו והמשטר הצבאי הוסר

נשיא דרום קוריאה יון סוק יול הכריז על משטר צבאי חירום ברחבי המדינה, והאשים את האופוזיציה של המדינה בשליטה בפרלמנט, באהדה לצפון קוריאה ובשיתוק הממשלה בפעילות נגד המדינה. אולם ההחלטה עוררה התנגדות אפילו מתוך מפלגתו, ולאחר הצבעת הפרלמנט פה אחד לבטל את המשטר הצבאי ועזיבת הצבא את בניין האספה הלאומית (הפרלמנט הקוריאני), הודיע הנשיא על ביטול המשטר הצבאי, כך עפ"י ידיעות אחרונות בשעה 21:30.


"כיבדתי את החלטת האספה הלאומית להסיר את המשטר הצבאי", אמר הנשיא יון בהצהרה בשידור חי אחרי השעה 04:00 בבוקר (שעון דרום קוריאה), כאשר ביטל את המשטר הצבאי עליו הכריז מוקדם יותר היום. המוני מפגינים, שהתאספו בשעות האחרונות מחוץ לבניין האספה הלאומית, החלו בחגיגות לאחר שמיעת ההחלטה על ביטול המשטר הצבאי בקוריאה.


עפ"י ידיעות אחרונות (מהשעה 19:30): לאחר החלטת הפרלמנט לבטל את המשטר הצבאי, צבא דרום קוריאה מסר כי "יאכוף את השלטון הצבאי במדינה - עד שיוסר על-ידי הנשיא".


קודם לכן עפ"י ה-BBC (מן השעה 19:15 כמעט 02:30 בדרום קוריאה): כ-190 מחוקקים עדיין יושבים באולם האספה הלאומית, לאחר שחסמו את מהלך הנשיא להכריז על חוק צבאי לפני קצת יותר משעה. אנשי הצבא שהיו בבניין קודם לכן עזבו כעת - אך נציגי הפרלמנט יישארו במקום למקרה של ניסיון לפזר את הפרלמנט.


בשעה זו (18:22) ה-BBC מדווח לפי סוכנויות הידיעות Yonhap ורויטרס כי הפרלמנט של דרום קוריאה הצביע בעד חסימת המהלך של הנשיא להכריז על חוק צבאי: 190 מ-300 חברי הפרלמנט, נכחו באולם ואישרו פה אחד הצעה לביטול המשטר הצבאי;

מחוץ לפרלמנט התאספו מפגינים בקריאות "לא לחוק צבאי", "להפיל את הדיקטטורה" ו"לפתוח את השער" כאשר צלילי סירנות נשמעים ברקע.

קודם לכן נודע כי ככל הנראה חיילי הכוחות המיוחדים נמצאים בתוך בניין הפרלמנט, אך לא ברור מה הם עושים. בנוסף דיווחו כלי תקשורת מקומיים כי אוטובוסים של משטרה חוסמים את הכניסה לפרלמנט.


נשיא דרום קוריאה יון סוק יול  - הכריז על משטר צבאי חירום ברחבי המדינהSouth Korea President Yoon declares martial law - 윤석열
תמונת פרופיל של נשיא דרום קוריאה יון סוק יול מתוך פלטפורמת X - הכריז על משטר צבאי חירום ברחבי המדינה

יון פרסם את ההודעה בתדרוך בטלוויזיה ביום שלישי, ונשבע "לחסל את הכוחות הפרו-צפון קוריאנים ולהגן על הסדר הדמוקרטי החוקתי".

"באמצעות החוק הצבאי הזה, אני אבנה מחדש ואגן על הרפובליקה החופשית של קוריאה, שנופלת לעומק החורבן הלאומי"

אמר יון במהלך נאום בטלוויזיה, כשהוא מזכיר את שמה הרשמי של דרום קוריאה.

"אני אחסל את הכוחות האנטי-מדינתיים במהירות האפשרית ואנרמל את המדינה", אמר, תוך שהוא מבקש מהאנשים להאמין בו ולסבול "מעט אי נוחות".

להלן כמה נקודות מרכזיות לגבי המשטר הצבאי מתוך דבריו של נשיא דרום קוריאה יון סוק יול:

  • מי שיפר את החוק הצבאי יכול להיעצר ללא צו.

  • כל אמצעי התקשורת והמפרסמים יהיו תחת פיקוד ופעילות החוק הצבאי.

  • פעילות פרלמנטרית אסורה.

  • שביתות, כינוסים והפגנות אסורים.

  • הצוות הרפואי, כולל רופאים מתלמדים, נצטווה לחזור לעבודה בעוד 48 שעות.


המהלך גרר התנגדות מיידית של פוליטיקאים, כולל מנהיג המפלגה השמרנית שלו, האן דונג-הון, שכינה את ההחלטה "שגויה" ונשבע "לעצור אותה עם העם". מנהיג האופוזיציה אי ג'ה-מיונג, שהפסיד במעט ליון בבחירות לנשיאות ב-2022, כינה את הודעתו של יון "לא חוקית ולא חוקתית".


יון - ששיעור התמיכה בו ירד בחודשים האחרונים - נאבק לדחוף את האג'נדה שלו נגד פרלמנט שנמצא בשליטת האופוזיציה מאז שנכנס לתפקידו ב-2022.


מפלגת "כוח העם" השמרנית של יון נקלעה למבוי סתום עם "המפלגה הדמוקרטית" של האופוזיציה הליברלית לגבי הצעת חוק התקציב של השנה הבאה. האופוזיציה גם ניסתה להעביר בקשות להדחה של שלושה תובעים בכירים, כולל ראש משרד התובעים של מחוז מרכז סיאול, במה שהשמרנים כינו נקמה נגד החקירות הפליליות שלהם על ראש האופוזיציה לי ג'ה-מיונג (이재명 מבטאים 'אי ג'ה-מיונג'), אשר נתפס כבעל הסיכויים הטובים ביותר לזכייה בבחירות הבאות לנשיאות ב-2027 בסקרי דעת קהל.


יון גם דחה את הקריאות לחקירות עצמאיות בנוגע לשערוריות שבהן היו מעורבים אשתו ופקידים בכירים, וגרר תוכחות מהירות וחזקות מיריביו הפוליטיים. על פי הדיווחים, המפלגה הדמוקרטית כינסה פגישת חירום של המחוקקים שלה בעקבות הודעתו של יון.


מקורות: [1], [2], [3] [4]


0 תגובות

Comments


הצצה במוצרי הליו

bottom of page